CURSURILE INTENSIVE DE ASTROLOGIE si CONSILIERE ASTROLOGICA

Acest curs de astrologie este rezultatul a peste 17 ani de experientă didactică în predarea astrologiei, la care au studiat până în prezent peste 1.000 de cursanti.

De alungul anilor, uneori chiar de mai multe ori pe an, am adus îmbunătătiri calitative la modul de expunere a informatiilor. Urmărim de fiecare dată să oferim participantilor cele mai eficiente modalităti didactice, de asimilare progresivă si personalizată a informatiilor acestei stiinte divinatorii.

Suntem constienti că fiecare persoana are un ritm personal de învătare. Unii sunt înclinati către analiza mentală, iar altii se bazează mai mult pe conexiuni subtile si pe intuitie. În cadrul acestui curs vei învăta îmbinarea într-un mod eficient a celor două tipare mentale si astfel să înveti să-ti utilizezi în mod echilibrat ambele emisfere cerebrale. 

Vor fi atât exercitii de conexiuni mentale, viziuni de sinteză, jocuri asociative, cât si modalităti de evaluare si analiză ce vor necesita simtirea, emotia, empatia si chiar anumite perperceptii subtile.

Citeste despre CELE 12 MOTIVE PENTRU A ÎNVĂTA ASTROLOGIA

STRUCTURAREA CURSULUI:

Cursul este structurat în 7 module de baza si o serie de seminarii optionale pentru aprofundarea cunostintelor studiate.

Modulele se desfăsoară la sfârsit de săptămână, de vineri după masa până duminică la amiaz, în reprize de câte 3 ore (cu mici pauze intercalate), totalizând astfel 12 ore de studiu. Iată programul traditional, care bineînteles că se poate adapta la diverse situatii si alte intervale orare:

 Vineri: 18-21,  Sâmbăta: 10-14, Duminica: 10-14

Modulele se organizează la intervale de 2-3 luni de comun acord cu programul majoritar al cursantilor

Cursantii vor beneficia de următoarele:

       – cursuri tipărite si / sau în format electronic (pdf)

       – materiale didactice aditionale (tabele, sinteze ect)

       – program de astrologie gratuit cu tutorial de utilizare

       – listarea astrogramei proprii si la cerere si pentru alte persoane

       – suport ulterior pentru raspunsuri la întrebări si la rezolvarea exercitiilor si a temelor de casă

Continutul celor 7 module este urmatorul:

Modulul 1 – astrologie natală 1 (plantele, semnele zodiacale, analiza planetelor în semne, elementele, modurile, polaritatea, demintătile si debilitătile planetelor, studii de caz pe astrogramele natale ale participantilor)

Modulul 2 – astrologie natală 2 (ascendentul, mijlocul cerului, descendentul, fundul cerului, casele, analiza planetelor în case, studii de caz pe astrogramele natale ale participantilor)

Modulul 3 – astrologie natală 3 (conjuncturile planetare, modele de interpretare,  analiza planetelor în semn-casa-conjuncturi, sinteza studiilor pe astrogramele natale ale participantilor)

Modulul 4 – astrologie previzionala (tranzitele planetare, revolutia solară, progresiile)

Modulul 5  – astrologie relatională (sinastria, tema compusă, peviziuni relationale prin tranzitele peste tema compusă)

Modulul 6 si 7 – astrologie orara 1 si 2 (metodă deosebit de eficientă a răspunsurilor rapide de “da” sau “nu”, întelegerea “de ce”-urilor, rezolvări de cazuri)

CE VOM ÎNVĂTA LA FIECARE MODUL

MODULUL 1 – astrologia natală, partea 1

       Într-o prima etapă vom studia ABC-ul astrologiei, descifrând simbolistica planetelor si a zodiilor, magia elementelor  si a modurilor de exprimare, care ne revelează limbajul misterios al astrelor.

Apoi urmează identificarea celor învătate în propria astrograma. Practic vom începe să realizăm o veritabilă “disectie” a astrogramei natale a fiecărui participant, pentru a descoperii potentialitătile, aspiratiile, predispozitiile fiecărui domeniul al vietii:

  • vom explora împreună potentialul vital si tainele trezirii sufletului prin intermediul Soarelui

  • vom cerceta nuante ale feminitătii si masculinitătii (lunare si solare)

  • vom sesiza tiparele noastre mentale, fixismele si prejudecătile respectiv modul de comunicare mercuriană

  • vom diferentia actiunea pasională martiana de senzualitatea si rafinamentul romantic venusian

  • vom studia principiile legile spirituale ce sunt caracteristice acestei vieti pentru noi, calea spirituală, învătătorii nostrii si ghidul spiritual jupiterian

  • vom descoperi uimitoarele “reminescente karmice” saturniene, la pachet cu o gamă complexă de responsabilităti si datorii pe care trebuie să le experimentăm în această viată

  • vom arunca o scurtă viziune asupra fascinantei lumi a planetelor transpersonale Uranus, Neptun si Pluton, pentru a cerceta contextul global si rolul interdependentelor sociale si universale ce ne definesc mult mai bine vocatia si prioritatile destinice

…. si bineînteles înca multe alte surprize plăcute

MODULUL 2 – astrologia natală, partea a 2-a

În cadrul acestui modul vom studia semnificatia Ascendentului-Descendentului-Mijlocul Cerului si Fundul Cerului, respectiv semnificatia detaliata a caselor. Vom învăta câteva metode practice de interpretare a planetelor în semn-casă-conjuncturi si vom realiza exemple de localizare pe astrogramă a diverselor situatii (calitati, defecte, încercări, teste, realizări, aspiratii etc.) Iar în final vom sintetiza cele învătate si asemenea unui joc de puzzle, vom obtine o imagine de ansamblu mult mai complexă despre propria noastră fiintă. Iar această IMAGINEA DE SINE, va reprezenta punctul de plecare în aprofundarea cercetării MENIRII SPIRITUALE ale aceastei vieti.

 MODULUL 3 – astrologia natală, partea a 3-a

Ajungem la etapa in care bucatile de puzzle pe care le-am studiat pana acuma incep sa se impleteasca intr-o imagine complexa ce va oferi o profunda viziune asupra destinului nostru. Planetele in semne si in case ne-au oferit o perspectiva foarte practica, la care vom adauga CONJUNCTURILE pe care acestea le formeaza. Provocarile cuadraturilor, complementaritatea opozitiilor, sansele sextilelor, marile calitati ale trigoanelor si alinierile de planete ale conjuncturilor vor vor completa studiul acestei stiinte divinatorii, astrologia.

MODULUL 4 – astrologie previzională

Este latura cea mai mediatizată a acestei arte divinatorii, din cauza naivă a faptului că astrologia se asociază cu ”ghicitul” viitorului. Chiar si în prezent peste 80 % din întrebările adresate unui astrolog sunt în legătură cu predictii pentru diferite domenii ale vetii. Omul zilelor noastre a ajuns într-o etapă foarte delicată din cauza nesigurantei evenimentelor viitoare. Încrederea în oameni s-a restrâns la câteva persoane, iar multi nu au încredere nici măcar în ei însisi. Grija pentru ziua de mâine, fuga după câstiguri materiale face ca oamenii să caute cu disperare o solutie ieftină si de rezolvare rapidă. În această epocă nouă, astrologia ca artă divinatorie, poate juca un rol foarte important în evolutia fiintei umane si a societătii în care trăim. Multi ar dori să afle ceva cert despre viitorul lor si tocmai din cauza apelează la ghicitori în palmă, în cafea, clarvăzători. Din păcate sunt multi care profită fără scrupule de naivitatea si prostia oamenilor disperati, ce au zeci de probleme si cărora le oferă în general răspunsurile pe care doresc să le audă – citeste mai mult…

MODULUL 5 – astrologie relatională

Astrologia relatională reliefează tot ce se leagă de activitătile interumane, de comunicare, de interdependente, şi bineînţeles de dragoste.

Orice relatie se bazează pe două aspecte principale: asemănăre şi complementaritate. Există trei niveluri elementare de studiu prin care astrologia înglobează latura relatională:

– fizic – înfătisare, comportament, exprimare, senzualitate, charismă;

– emoţional – ceea ce caracterizează senzatiile, trăirile, stările interioare, permitând conştientizarea bărbatului interior, respectiv a femeii interioare, tendintele subconstiente, dorintele ascunse etc.

– mental şi spiritual – pune în valoare latura superioară a relatiilor dintre oameni, însă acest plan devine activ doar atunci când devenim constienti că fiecare persoana cu care ne relationăm are un rol în destinul nostru si noi avem un rol în destinul ei, respectiv suntem dispusi să aducem sacrificiile ncesare ce ne vor transforma viata în bine – citeste mai mult…

MODULUL 6 si 7 – astrologie orară

ASTROLOGIA ORARĂ este considerată una din cele mai eficiente metode de întelegere a naturii si tendintelor fenomenelor interioare si exterioare, fiind destul de putin cunoscută chiar si în randul pasionatilor de astrologie.

Pentru a o întelege este necesar să cunoastem foarte bine bazele astrologiei, iar pentru a o aplica este necesar să ne folosim cu discernământ atât inteligenta cât si intuitia. Din aceasta cauza, astrologia orară este un deosebit exercitiu de dinamizare si amplificare a intuitiei spirituale si de centrare fermă a atentie asupra momentul prezent.

Astrologia orară se fundamenteaza pe corelarea si interpretarea diferitelor interaspecte si simboluri planetare ce se manifesta la un moment dat, purtând si denumirea de ASTROLOGIA MOMENTULUI PREZENT.

Prin intermediul Astrologiei Orare vom avea posibilitatea:

– de a verifica autenticitatea diferitelor informatii

– de a compara si corela diferite situatii existentiale spre a le întelege sensul de evolutie

– de a lua decizii rapide si mult mai sigure

– de a găsi răspunsuri rapide de “da” sau “nu” la diferite întrebări

– de a întelege cauza determinatoare a unui eveniment sau a unei stări

– de a explica multe “de ce”-ur” existente în fiinta noastră

citeste AICI o relatare personală despre practica astrologiei orare

articol scris de Bartha Zoltan

detalii la www.astrohelios.ro