asane-1920x665

CE ESTE YOGA?

Yoga este o tradiţie spirituală extrem de complexă, care are o istorie de mai mult de cinci mii de ani, o literatură foarte bogată şi o cuprindere exhaustivă.

Yoga este ceea ce în mod tradiţional numim „învăţătura eliberării”. Cu toţii căutăm, mai mult sau mai puţin conştient să ne eliberăm de noţiunea limitată a ceea ce suntem sau, mai bine zis, a ceea ce credem în mod obişnuit că suntem. În general, ne identificăm cu corpul nostru fizic, cu mintea noastră, cu posesiunile sau cu relaţiile noastre, reunind toate acestea în ceea ce denumim în mod normal „viaţa mea”. Aceste obişnuinţe mentale nu conţin decât umbre ale adevărului din noi înşine şi sunt cele care ne adâncesc şi mai mult în necunoaştere şi ignoranţă.

Yoga propune o introspecţie profundă care are ca rezultat aflarea Adevărului. Cu toţii credem că ne cunoaştem cel puţin într-o oarecare măsură, dar oare nu este aceasta o iluzie? Dacă ne-am putea cunoaşte în proporţie de cel puţin 50% credeţi că am mai suferi de pe urma problemelor de la serviciu sau din familie? Dimpotrivă, am afla că suntem nemuritori, că suntem fiinţe supraconştiente şi atotputernice şi am găsi sursa eternei fericiri.

Yoga autentică implică o confruntare cu misterele fascinante ale propriei noastre naturi microcosmice, cu eternele întrebări: Pentru ce m-am născut şi de ce? De unde vin? Pentru ce trăiesc? Ce se va petrece cu mine după moarte? Cine sunt eu cu adevărat?

Yoga conferă libertate lăuntrică şi înţelegerea faptului că totul este posibil, deşi nu totul este permis. Fiind supuşi unor legi imuabile, în calitatea noastră de fiinţe umane, cu toţii ne simţim limitările şi neputinţa în faţa dificultăţilor vieţii. Yoga induce forţa şi energia de a le surmonta şi, mai mult decât atât, de a transcende condiţia umană şi a ne revela natura divină, Sinele Divin din noi înşine (Jivatman).

Yoga este o ştiinţă a nemuririi care permite prin metodele sale conştientizarea deplină a diferitelor aspecte tainice ale fiinţei umane, folosirea înţeleaptă a tuturor potenţialităţilor latente existente în noi, înlăturarea limitărilor datorate ego-ului, adâncirea cunoaşterii de sine şi atingerea nemuririi.
Yoga urmăreşte cunoaşterea directă, nemijlocită a adevărului ultim cu privire la fiinţa umană, existenţă, univers.

Yoga conduce la extaz (samadhi). Deşi prezent în vocabularul oricărei limbi, fiind deseori folosit în limbajul familiar, cuvântul extaz desemnează o stare accesibilă unui număr foarte mic de oameni. A trăi extazul înseamnă a fi în consonanţă deplină cu energiile benefice din univers. Prin atingerea stării de samadhi sau extaz plenar, yoghinul are confirmarea desăvârşirii sale, în care survine contopirea inefabilă a esenţei sale ultime cu esenţa ultimă Macrocosmică universală, Dumnezeu.

CURSURILE NOASTRE

Cursurile noastre de Yoga sunt structurate pe ani de studiu, cu o programă detaliată ce cuprinde atât elemente practice cât si teoretice. Cursurile sunt săptămânale, cu o durată cuprinsă între 1,5 ore la grupele de începători si peste 4 ore la cele de avansati.

Fiecare sedintă de Yoga cuprinde o parte practică si una teoretică.

Partea practică cuprinde în principal, tehnici de Hatha Yoga (asane, pranayama, etc.) si este precedată de o serie de exercitii de încălzire, iar la final se realizează relaxarea yoghină completă.

Partea teoretică cuprinde principalele elemente nou predate în cadrul acelei sedinte de Yoga, atât de natură practică, cât si teoretică. La fiecare sedintă de Yoga primiti un curs tipărit, 4 pagini, format A5.

Ce aveti nevoie? Îmbrăcăminte lejeră, pe cât posibil din fibre naturale si un izopren sau o păturică.

Următoarea conferintă de deschidere: marti 21 noiembrie 2017, intre orele 19-21, la Biblioteca Judeteana Octavian Goga, etajul 7, sala „Media”, str. Dorobanti nr 104. Intrarea este libera !

Perioada de desfăsurare a cursuluiîn fiecare zi de MIERCURI, între orele 19:30-21:30

Locatia pentru desfăsurarea cursului: Sala de sport, str. Donath, nr 138, Cartier Grigorescu, in dreapta bisericii de lemn

      PRIMA LUNĂ DE CURS ESTE GRATUITĂ (adică primele patru sedinte). Taxa lunară ulterioară este 120 ron / lună ce include si cursuri tiparite cu tehnicile si metodele studiate

Informatii suplimentare: 0757086584 sau contact@yogaincluj.ro

DE CE SA PRACTICAM YOGA?

Sunt multe răspunsuri la această întrebare. Putem enumera sute de motive pentru a practica yoga. Cel mai simplu este că prin yoga putem deveni FERICIŢI. Toţi oamenii caută fericirea, dar de obicei, o caută în afara lor. Yoga ne ajută să înţelegem că FERICIREA trebuie căutată în noi înşine pentru că înseamnă, de fapt, armonia corpului, a minţii şi a sufletului. Practicând posturile yoga, exerciţiile de respiraţie şi meditaţia, poţi ajunge la acel echilibru fizic, psihic, mental şi spiritual care este sursa fericirii.

Yoga ne poate oferi, dacă este practicată corect şi cu perseverenţă, o stare de sănătate şi armonie corporală. Yoga ne pune la dispoziţie modalităţi practic nelimitate de a ne transforma în bine viaţa şi destinul, de a ne dezvolta personalitatea, de a ne autocunoaşte.

Yoga ne ajută să ne amplificăm conştienţa, deschizându-ne către o experienţă interioară de natură spirituală. Dimensiunea interioară sublimă pe care yoga o face cu putinţă, adaugă vieţii noastre ceva unic care ne ajută să descoperim sensul divin al existenţei noastre integrate în absolut. Revelaţiile pe care yoga le catalizează în universul nostru lăuntric, ne permit să încetăm să mai trăim într-o lume ternă şi limitată.

Prin yoga realitatea ni se dezvăluie ca fiind cu mult mai cuprinzătoare decât banala lume fizică, materială, cu frustrările şi penibilele ei agitaţii. Prin yoga putem experimenta dimensiunea fascinantă interioară a minţii. Prin yoga ni se revelează viziunea divină, iluminatoare, ce generează forţa interioară dătătoare de pace euforică, profundă şi libertate spirituală. Prin yoga putem avea acces cu uşurinţă la o sursă nelimitată de cunoaştere, fericire şi putere binefăcătoare.

Imensitatea lumii psihice, guvernată de legile rezonanţei, este pusă în evidenţă surprinzător de repede prin tehnicile yoga. Atunci, pentru noi, dimensiunea interioară ne apare ca fiind inteligenţa psihică a subconştientului. Aceasta este o lume de o infinită putere, plină de potenţialităţi nebănuite. De ce oare să lăsăm trăirile intuitive, inspiraţiile şi ideile geniale pline de o creativitate stimulatoare, să fie ocazionale, părând a se manifesta ca nişte întâmplări necontrolate?

Cu ajutorul sistemului milenar yoga vom putea înţelege că ea (componenta fundamentală, psihică a fiinţei) nu este o forţă supranaturală, ci un rezervor natural gigantic, de orientare interioară. El poate fi făcut ca de acum înainte să răspundă prompt la comenzile noastre ferme. Yoghinii orientului, prin ştiinţa lor veche de secole şi profund misterioasă, care s-a răspândit în toată lumea, au revelat pentru cei puţini, care sunt capabili să înţeleagă şi să aplice, această dimensiune interioară ce aduce SUPREMA împlinire a vieţii.

Dacă vreţi să învăţaţi să vă cunoaşteţi infinit mai bine pentru a vă expansiona conştienţa vieţii în beatitudine, nemurire şi libertate, atunci îndrăzniţi acum şi veţi câştiga totul!

Iată o parte din AVANTAJELE practicii yoga:

 • elimină stresul

 • ameliorează tensiunile psihice, depresiile, nevrozele

 • îmbunătăţeşte şi vindecă o serie de afecţiuni ale corpului fizic

 • amplifică memoria şi procesele mentale

 • echilibrează toate structurile fiinţei

 • stimulează sistemul imunitar

 • induce o stare profundă de calm şi pace interioară

 • deschide calea către înţelepciune

 • eliberează fiinţa de prejudecăţi, inhibiţii şi limitări

 • îmbunătăţeşte capacitatea de a comunica cu ceilalţi

 • armonizează viaţa sexuală

 • dinamizează voinţa

 • amplifică încrederea în sine

 • facilitează reuşita pentru succes

 • armonizează structura corpului fizic, eliminând surplusul de greutate

 • întăreşte şi tonifică musculatura

 • măreşte atenţia şi concentrarea

 • trezeşte şi amplifică capacitatea de a iubi

 • deschide fiinţa către o comunicare spirituală autentică cu Universul şi cu Dumnezeu.

DEZAVANTAJE nu există.

RAMURI ALE SISTEMULUI YOGA

HATHA YOGA

Este cea mai cunoscută ramură a sistemului Yoga în Occident, fiind o sumă de exerciții fizice ce implică: posturi corporale speciale cu efecte benefice complexe (ASANA), relaxare profundă (SHAVASANA), controlul şi ritmarea suflurilor prin respiraţie (PRANAYAMA), procedee fundamentale de purificare (KRIYAS), procedee de concentrare mentală care urmăresc să armonizeze corpul, facându-l cât mai suplu şi relaxat. Toate aceste exerciţii concertate măresc vitalitatea, asigură o sănatate deplină, şi ajută la vindecarea diferitelor boli.

Printr-o dietă adecvată, corpul fizic este gradat şi complet purificat, iar aceasta face ca impurităţile şi toxinele să fie eliminate în acelaşi timp, creându-se astfel condiţii ca vitaminele şi oligoelementele să poata fi mai bine utilizate si asimilate de către sistem.

Citeste mai mult...

HATHA YOGA

Este cea mai cunoscută ramură a sistemului Yoga în Occident, fiind o sumă de exerciții fizice ce implică: posturi corporale speciale cu efecte benefice complexe (ASANA), relaxare profundă (SHAVASANA), controlul şi ritmarea suflurilor prin respiraţie (PRANAYAMA), procedee fundamentale de purificare (KRIYAS), procedee de concentrare mentală care urmăresc să armonizeze corpul, facându-l cât mai suplu şi relaxat. Toate aceste exerciţii concertate măresc vitalitatea, asigură o sănatate deplină, şi ajută la vindecarea diferitelor boli.

Printr-o dietă adecvată, corpul fizic este gradat şi complet purificat, iar aceasta face ca impurităţile şi toxinele să fie eliminate în acelaşi timp, creându-se astfel condiţii ca vitaminele şi oligoelementele să poata fi mai bine utilizate si asimilate de către sistem. Procedând astfel corpul şi mintea sunt complet purificate, iar practicantul dobândeşte în scurt timp controlul asupra mentalului.

Citeste mai mult...

BHAKTI YOGA

Bhakti Yoga este focul iubirii de Dumnezeu. Aceasta este calea iubirii nemărginite şi a dăruirii pline de dragoste faţă de Dumnezeu , faţă de o manifestare divină, faţă de un învăţător spiritual sau chiar faţă de scânteia divină care există în orice fiinţă umană sub forma Sinelui Suprem nemuritor (ATMAN).

Printr-o iubire constantă atât în gândire cât şi în simţire pusă necontenit în slujba divinului fiinţa umană fuzionează în cele din urmă cu iubirea divină infinită si transcenzându-şi personalitatea sa limitată atinge starea de Constiinţa Cosmică. Calea lui Bhakti, sau a devoţiunii nesfârşite în care ne focalizăm întreaga iubire asupra Divinului sau a diferitelor manifestări ale acestuia, poate fi practicată cu usurinţa de oricine. Tot ceea ce este necesar atunci este credinţa fermă şi o constantă aducere aminte de Dumnezeu, prin intermediul iubirii ce i-o dăruim mai mereu.

Citeste mai mult...

BHAKTI YOGA

Bhakti Yoga este focul iubirii de Dumnezeu. Aceasta este calea iubirii nemărginite şi a dăruirii pline de dragoste faţă de Dumnezeu , faţă de o manifestare divină, faţă de un învăţător spiritual sau chiar faţă de scânteia divină care există în orice fiinţă umană sub forma Sinelui Suprem nemuritor (ATMAN).

Printr-o iubire constantă atât în gândire cât şi în simţire pusă necontenit în slujba divinului fiinţa umană fuzionează în cele din urmă cu iubirea divină infinită si transcenzându-şi personalitatea sa limitată atinge starea de Constiinţa Cosmică. Calea lui Bhakti, sau a devoţiunii nesfârşite în care ne focalizăm întreaga iubire asupra Divinului sau a diferitelor manifestări ale acestuia, poate fi practicată cu usurinţa de oricine. Tot ceea ce este necesar atunci este credinţa fermă şi o constantă aducere aminte de Dumnezeu, prin intermediul iubirii ce i-o dăruim mai mereu.

Citeste mai mult...

JNANA YOGA

Aceasta este calea cunoaşterii intelectuale superioare, a înţelepciunii. Ea constă într-o perfectă autocunoaştere (cunoaştere de sine) şi într-o analiză detaşată care conduce gradat la o deplină trezire spirituală. Jnana yoghinul dobândeşte încă din primele faze cunoaşterea Sinelui său Suprem (ATMAN) şi încetează să se mai identifice cu corpul, psihicul, mintea şi egoul. Prin intermediul revelării depline a Sinelui său nemuritor(ATMAN) el se identifică cu Esenţa Divină din interiorul fiinţei sale şi recunoscând pretutindeni Esenţa Divina în tot ceea ce îl înconjoară realizează Unicitatea dătătoare de extaz.

JNANA YOGA

Aceasta este calea cunoaşterii intelectuale superioare, a înţelepciunii. Ea constă într-o perfectă autocunoaştere (cunoaştere de sine) şi într-o analiză detaşată care conduce gradat la o deplină trezire spirituală. Jnana yoghinul dobândeşte încă din primele faze cunoaşterea Sinelui său Suprem (ATMAN) şi încetează să se mai identifice cu corpul, psihicul, mintea şi egoul. Prin intermediul revelării depline a Sinelui său nemuritor(ATMAN) el se identifică cu Esenţa Divină din interiorul fiinţei sale şi recunoscând pretutindeni Esenţa Divina în tot ceea ce îl înconjoară realizează Unicitatea dătătoare de extaz.

MANTRA YOGA

Aceasta este calea punerii în inefabilă rezonanţă cu anumite energii sublime şi subtile ale manifestării divine prin emisia unei anumite silabe sonore care facilitează punerea la unison, şi care sunt cunoscute sub numele de MANTRAS. O MANTRĂ este deci o structurare sonoră care reprezintă un aspect particular al unei energii sau sfere ascunse de manifestare din Macrocosmos. Concentrarea mentală adecvată în timpul emisiei unei Mantra facilitează apariţia unei stări inefabile de rezonanţă sau unison în întreaga fiinţa a yoghinului care va fi astfel pus într-o inefabilă şi profundă legatură cu REALITATEA DIVINĂ.

MANTRA YOGA

Aceasta este calea punerii în inefabilă rezonanţă cu anumite energii sublime şi subtile ale manifestării divine prin emisia unei anumite silabe sonore care facilitează punerea la unison, şi care sunt cunoscute sub numele de MANTRAS. O MANTRĂ este deci o structurare sonoră care reprezintă un aspect particular al unei energii sau sfere ascunse de manifestare din Macrocosmos. Concentrarea mentală adecvată în timpul emisiei unei Mantra facilitează apariţia unei stări inefabile de rezonanţă sau unison în întreaga fiinţa a yoghinului care va fi astfel pus într-o inefabilă şi profundă legatură cu REALITATEA DIVINĂ.

KARMA YOGA

În tradiția spirituală yoghină, Karma Yoga este descrisă în Bhagavad Gita ca fiind „calea acțiunii detașate”, fiind procesul de obținere a desăvârșirii spirituale în și prin acțiune. Aceasta se realizează printr-o deschidere gradată a yoghinului față de energiile infinite ale acțiunii divine.

Prin realizarea activităţilor sau îndatoririlor sociale zilnice , fără ataşament sau dorinţa de a ne însuşi rezultatele sau fructele acţiunii, karma yoghinul îşi purifică în mod constant mintea şi îşi accelerează progresul lăuntric.

Prin urmare, Karma Yoga devine o Yoga instantanee a vieții cotidiene.

KARMA YOGA

În tradiția spirituală yoghină, Karma Yoga este descrisă în Bhagavad Gita ca fiind „calea acțiunii detașate”, fiind procesul de obținere a desăvârșirii spirituale în și prin acțiune. Aceasta se realizează printr-o deschidere gradată a yoghinului față de energiile infinite ale acțiunii divine.

Prin realizarea activităţilor sau îndatoririlor sociale zilnice , fără ataşament sau dorinţa de a ne însuşi rezultatele sau fructele acţiunii, karma yoghinul îşi purifică în mod constant mintea şi îşi accelerează progresul lăuntric.

Prin urmare, Karma Yoga devine o Yoga instantanee a vieții cotidiene.

RAJA YOGA

Aceasta este calea concentrării intense, a meditaţiei profunde şi a controlului deplin al minţii.

Această formă de YOGA se bazează pe perfecţionarea morală şi etică şi pe un control complet al simţurilor care gradat duce la o stare de meditaţie, prin care mintea poate fi liniştită şi eliberată de turbioanele mentale nedorite.

Într-o asemenea fază, când această stare este ferm realizată, toate limitările sunt transcense şi datorită fuziunii complete cu mentalul Divin Macrocosmic, yoghinul experimentează starea de supremă constiinţă sau extazul cunoscut în Yoga sub numele de SAMADHI.

RAJA YOGA

Aceasta este calea concentrării intense, a meditaţiei profunde şi a controlului deplin al minţii.

Această formă de YOGA se bazează pe perfecţionarea morală şi etică şi pe un control complet al simţurilor care gradat duce la o stare de meditaţie, prin care mintea poate fi liniştită şi eliberată de turbioanele mentale nedorite.

Într-o asemenea fază, când această stare este ferm realizată, toate limitările sunt transcense şi datorită fuziunii complete cu mentalul Divin Macrocosmic, yoghinul experimentează starea de supremă constiinţă sau extazul cunoscut în Yoga sub numele de SAMADHI.