ENEAGRAMA

Tradiția ezoterică a Eneagramei este una dintre cele mai străvechi tradiții spirituale cunoscute în prezent. Termenul eneagramă provine de la cuvintele grecești ennea (nouă) și gramma (scriere sau desen) și se referă la cele nouă aspecte fundamentale ale naturii umane ce sunt revelate în cadrul acestei tradiții și din care derivă cele nouă tipologii comportamentale de bază.
Departe însă de a fi doar un foarte complex sistem psihologic destinat înțelegerii profunde a naturii umane, Eneagrama este înainte de toate o cheie esențială care ne poate deschide poarta unei transformări spirituale extraordinare și deosebit de rapide.

Deși metodele speciale de transformare lăuntrică oferite de tradiția Eneagramei cuprind multiple niveluri de complexitate, ele pot fi cu ușurință asimilate și puse în practică. Spre exemplu, veți fi surprinși de faptul că numai după primele lecții veți avea deja la dispoziție anumite instrumente foarte puternice și eficiente (și, totodată, accesibile cu ușurință oricui) de profundă armonizare lăuntrică, de trezire plenară a sufletului și de transformare spirituală. Tocmai din această cauză, tradiția Eneagramei și-a câștigat la ora actuală o binemeritată recunoaștere pe plan internațional, ea fiind deja chiar acceptată și integrată în numeroase domenii științifice și profesii. În cadrul acestui curs, vă veți putea identifica mai întâi, cu acuratețe, tipologia comportamentală predominantă, pentru a vă putea în felul acesta cunoaște în profunzime natura interioară, precum și pentru a putea comunica mult mai armonios și mai profund cu ceilalți. Grație acestei comunicări superioare, veți putea să eliminați sau să alchimizați cu ușurință diferitele conflicte și probleme – atât în relația de cuplu cât și în toate celelalte relații în care sunteți angrenați – aceasta fiind totodată de natură să vă ofere bazele necesare creării unor autentice grupuri spirituale, puternice și armonioase. De asemeni, practicând în mod sistematic tehnicile oferite în cadrul acestui curs, vă veți putea trezi complet și foarte rapid sufletul (jivatma), aceasta fiind o etapă esențială în procesul revelării Sinelui divin (Atman).

eneagramaesg